M.M.Linda vagyok, világépítő, geológus, zajok és rezgések szakembere, multimédia tervező, író.

Kisgyerekkorom óta lenyűgöznek a természet csodái: a roppant tömegű hegyek, a forrongó vulkánok, a sivatagok vándorló homokdűnéi és az éjszakai égbolton felgyúló csillagok. Geológusként a mélyére áshattam azoknak az erőknek, amelyek megalkották és folyamatosan alakítják a minket körülvevő világot. Azóta még varázslatosabbnak látom a természet erőit.

Hasonlóan korán kezdtem érdeklődni az írás iránt is. Kisgimnazistaként körmöltem le az első történeteimet – akkor még vonalas füzetekbe, saját rajzaimmal illusztrálva. Nem sokkal később megírtam az első fantasy regényemet, amellyel együtt Pentíria alapjai is megszülettek. Itt már nem volt megállás, rájöttem, hogy az írás és a történeteknek helyet adó világok megalkotása az, ami megadja számomra a keresett szellemi kihívást.

Földtudományok terén szerzett ismeretek és a történetmesélés iránti szenvedélyemet ötvözve, az évek során tégláról téglára építettem Pentíria univerzumát. Minden egyes megírt regénnyel bővült a világ: rég letűnt civilizációk legendái, nagy hatalmú istenek, hétköznapi hősök és persze a mindent átitató mágia alakították Pentíria többezer éves történelmét és arculatát.

A fantasy világépítés számomra a végtelen lehetőségeket jelenti, ahol csak a képzelet szabhat határt – márpedig annak sosincs határa. Számomra Pentíria nem csak egy kitalált világ, hanem olyan alkotói terep, ahol a kreativitás és a tudomány találkozik.